Cultuur

Cultuurliefhebbers komen hier in Occitanie absoluut aan hun trekken. Onze streek kent een zeer rijke historie en herbergt enkele goed bewaarde pareltjes. Zeker de moeite waard om de cultuur van de Midi-Pyrenees te komen ontdekken!!

een Katharenburcht in de Midi-PyreneesRijke cultuur en historie

Bezoek één van de vele Katharenburchten die onze streek rijk is. Deze kastelen waren in de late middeleeuwen toevluchtsoorden voor de Katharen, een religieuze groep.

De Katharenburchten staan meestal op steile heuvels, waarvan je de top na een mooie natuurwandeling bereikt. Ideaal dus voor geschiedenisfanaten die ook te vinden zijn voor avontuur.

Of wat dacht je van het Park van de Prehistorie? Dit park is 13 hectare groot en dompelt je helemaal onder in de Oertijd. Zowel de kinderen als hun ouders kunnen zich hier verwonderen en verdiepen in hoe de mens 12.000 jaar geleden leefde.

Met speciale aandacht voor grottekeningen en voorhistorische kunst, allerlei interessante workshops, animatie en coole demonstraties!

Uiteraard vind je ook hier in elke grote en kleine stad waardevolle musea met meesterwerken en volkskunst, bijzondere voorwerpen, ambachten en bezienswaardigheden.

Zeker ook bezoekje waard zijn de thermale baden van Ax-les-Thermes. Dit kuuroord heeft drie etablissementen gespecialiseerd in de behandeling van reuma en luchtwegaandoeningen. Hier kan je baden, net zoals de Romeinen dat vroeger deden. En nadien nog wat ontspannen rondkuieren in de gezellige straatjes van de stad.

Toulouse by night

Steden en marktjes

Vanaf ons domein kan je ook perfect een daguitstap plannen naar grote steden zoals Toulouse, Carcassonne, Perpignan en Foix.

Elk historisch centrum is een rijke bron van geschiedenis en cultuur van dit stukje Zuid-Frankrijk.

Maar de kleinere steden en dorpen bruisen al evenzeer. Met wekelijks supergezellige marktjes waar je overheerlijke streekproducten kan proeven en kopen.

Wij raden je alvast de markt van Mirepoix aan!

Andorra (Pas de la Casa)

Wil je graag een dagje taxfree shoppen, dan kan je naar Andorra (Pas de la Casa) gaan. Dit taxfree dorp ligt op amper 50 km van ons domein.

Boek nu jouw vakantie vol cultuur en historie

Bij Le Silence du Midi laten we jou in alle vrijheid van je vakantie genieten. En wij helpen je graag waar je ons nodig hebt! Kom zelf de gemoedelijkheid van ons domein ontdekken.

Reserveer nu alvast je vakantie vol cultuur en historie in het zuiden van Frankrijk of contacteer ons gerust als je nog specifieke vragen hebt.