Fietsvakantie in Frankrijk

Met meer dan 6300 kilometer landelijke en verkeersluwe wegen zijn de Midi-Pyreneeën een paradijs voor fietsers en mountainbikers. In hartje Katharenland, omringd door de machtige bergen, fiets je voorbij imposante canyons, schaduwrijke dennenbossen en zonovergoten valleien.

En de ideale uitvalsbasis voor je fietsvakantie in Frankrijk? Ons vakantiedomein Le Silence du Midi, tiens!

Fietsen door de regio Occitanie: wat & hoe?

Blink je fiets maar snel op en stel je gps in richting Comus! Wij maken je met plezier ‘fietswijs’ in de Occitanie.

Zo krijg je van elke route in de omgeving een uitgestippelde kaart mee en extra toeristische info. Geen fiets bij? Geen enkel probleem! Wij verhuren kwalitatieve fietsen via onze partner.

In de Midi-Pyrénées vind je fietsparcours in verschillende categorieën: van een ontspannen gezinstochtje tot extreem pittig pedaalwerk. Kies zelf hoe lang je wil trappen: een paar uur, een hele dag of ineens een meerdaagse?

Alle routes hier zijn uitstekend bewegwijzerd en met elkaar verbonden. Zo rijd je zorgeloos je eigen fietsvakantie in Frankrijk aan elkaar!

Mountainbikeroutes (VTT) dichtbij & voor elk niveau

Op een boogscheut van ons domein sluit je snel aan op deze mountainbikeroutes. Laten we beginnen op souplesse en het tempo langzaam opdrijven in de Aude :

 • Espezel 13km +71m (hoogteverschil)

Een zeer gemakkelijke tocht, ideaal als familie-uitstap. Met zicht op de Grand plateau du Pays de Sault, het Massif de Tabe, en l’Ourtiset.

 • Belcaire/Camurac 15km +474m

Nog een vrij gemakkelijke route doorheen een golvend landschap en pijnboombossen. Onderweg ontdek je het dorpje Montaillou en zijn middeleeuwse Katharenburcht.

 • Belcaire/Roquefeuil 22km +478m

Een langere fietstocht, maar nog steeds goed haalbaar. Deze tocht leidt je door de bossen naar het oude stadje van Roquefeuil. Eens terug in Belcaire wacht je een prachtig uitzicht op het meer.

 • Roquefeuil/Espezel 12km +375m

Een kort maar krachtig parcours met enkele technisch uitdagende stukken. Voor de geoefende mountainbiker die een uitzicht over de vallei van Rébenty wel kan smaken.

 • Comus/Camurac 25km +648m

De meest uitdagende mountainbikeroute vertrekt vanuit het domein zelf. Doorzetting vereist! Maar op je weg ontdek je pittoreske dorpjes, de weidse vlakte van Pla du Boum en de spectaculaire kloof van de Gorges de la Frau.

Voor de Ariège hebben we maar liefst 230 km aan gebalisseerde routes, die langs of iets verderop starten; uiteraard geven we u eens ter plaatse met plezier alle info mee om zalig te mountainbiken. alvast een voorsmaakje via volgende link van deze routes.

Cycloparcours Katharenland: enkel voor gevorderden

Wil je je langere tijd onderdompelen in de rijke natuur en cultuur van Katharenland? Smeer alvast je benen goed in voor deze stevige cycloparcours in de nabije omgeving:

 • Camurac 53km +1376

Koersen ‘op hoog niveau’ heet dit, met de col du Pradel (1673m) en de col du Chioula (1431m) in het vooruitschiet. Je krijgt er wel een subliem panorama voor terug. Opgelet tijdens de afdalingen! Die zijn zeer technisch met kans op overstekend wild.

 • Espezel 78km +2122

De kuitenbijter bij uitstek waarbij je drie cols moet bedwingen. De hoogste is col de Pailhères (2001m). Dit parcours vergt een uitstekende conditie van de gevorderde klimmer én daler.

Beleef een goddelijk fietsavontuur in de Ariège-Pyrénées

Zoek je het fietsplezier graag nóg verder weg? Trek dan op avontuur doorheen de goddelijke streek van de Ariège-Pyrénées met:

 • 2 groene wegen (Foix-Saint-Girons en Lavelanet-Mirepoix)
 • 3 mountainbike circuits met FFC*-label en 2 circuits zonder FFC*-label
 • 14 mythische passen
 • meer dan 30 fietstochten voor groot én klein

*fédération française de cyclisme

Een dagtrip met het hele gezin of een sportieve uitdaging met de maten om de mooiste wegen van de Pyreneeën te bedwingen? Werkelijk iedereen kan in de Ariège al fietsend komen genieten.

Download hier jouw GRATIS OVERZICHT van alle fietsroutes & activiteiten in de Ariège-Pyrénées.

Ook wij zijn “ACCEUIL VÉLO”-partner!

O ja, en maak je vooral geen zorgen over de praktische kant. Op minder dan 5 km van elke geregistreerde fietsroute staat er wel een professional met het kwaliteitslabel “Acceuil vélo” voor jou paraat.

Je fiets is zó weer hersteld, je maag gevuld, je dorst gelest, je brein gevoed en je vermoeide benen opgeladen na een verkwikkende nachtrust. Kijk tijdens je fietsvakantie in Frankrijk dus zeker uit naar dit groene logo:

Overal in Frankrijk staat het “Acceuil Vélo”-label garant voor kwalitatieve dienstverleners die fietsgrage toeristen in de watten leggen. Zoals Le Silence du Midi, dus. 😊

en vergeet niet dat ook je fiets veilig slapen kan met de splinternieuwe afgesloten fietsgarage!

Reserveer nu jouw fietsvakantie in Frankrijk

Je ziet, een fietsvakantie in de Midi-Pyreneeën kan op elk niveau en op ieders tempo.

In dit bijzondere decor van bergweiden, bossen, meren en berglucht is elke tocht even boeiend als deugddoend. Een schitterende mix van natuur en historie waar een rasechte Flandrien graag en danseuse doorfietst.

Kriebelt het al in de benen? Reserveer dan vlug jouw fietsvakantie in Frankrijk!