Natuur

Le Silence du Midi ligt in het bergdorpje Comus, in de Aude, het hart van de Languedoc. We worden omringd door bossen en hoogvlakten en genieten het hele jaar door van een imposante natuur.

Comus is een bergdorpje in de Aude

Aangenaam bergklimaat

Comus kent een bergklimaat. Tijdens de lange zomer kan het hier héél warm worden, maar dankzij de hoogte is dit nooit drukkend. Tegen de avond koelt het hier weer lekker af, zodat je ’s nachts comfortabel kan slapen.

In november valt de eerste sneeuw en komen de skifanaten naar onze skistations afgezakt. De winter duurt hier tot medio februari/maart.

Dierenparadijs

De Midi-Pyreneeën is werkelijk een paradijs voor tal van vogels zoals de vale gier, buizerd, havik, lammergier en sperwer. Lenige gemzen springen en klimmen zich een weg langsheen de steile hellingen.

Ook vlinders kan je bij ons in al hun pracht bewonderen: koninginnenpages, apollovlinders en morgenrood vinden hier hun gading. Vooral in de maanden juli en augustus begeleiden hele zwermen vlinders je wandeling in de Gorges de la Frau.

Natuurlijke grotten met muurschilderingenNatuurlijke grotten

Onder de bergen zijn, door miljoenen jaren sijpelend water, op natuurlijke wijze vele grotten ontstaan. Verschillende grotten zoals de Grotte de Niaux, de la Vache, de Lombrives zijn te bewonderen voor hun oude tekeningen en afdrukken. Zeker eens een bezoekje waard!

Imposante natuur en parken

Vanop het domein Le Silence du Midi heb je een adembenemend uitzicht op de ons omringende bergen. Tal van uitgestippelde wandelingen leiden je langs bos en dal naar heuveltoppen met prachtige vergezichten. Onderweg word je al eens verrast door een grote kudde schapen of koeien.

Zoek je de natuur graag wat verderop? Dan kan je ook terecht in de mooie natuurparken die deze regio rijk is. Het Regionaal Natuurpark la Narbonnaise en Méditerranée is er zo één. 80.000 hectare gevarieerd landschap: van lagunes en zandstranden bij de Middellandse Zee, over wijngaarden en struikgewassen, tot zelfs rotsachtig massief.

koeien in ComusBoek jouw vakantie in de natuur

Bij Le Silence du Midi laten we jou in alle vrijheid van je vakantie genieten. En wij helpen je graag waar je ons nodig hebt! Kom zelf de gemoedelijkheid van ons domein ontdekken.

Reserveer nu alvast je vakantie in de imposante en diverse natuur van het zuiden van Frankrijk. Of contacteer ons gerust als je nog specifieke vragen hebt.