Sportieve activiteiten

Ons dorpje Comus ligt net op de grens tussen de vroegere regio’s Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées. Sinds 2016 draagt deze streek een hele nieuwe naam: Occitanie.

Maar los van de naam is deze regio al heel lang geliefd bij de actieve vakantieganger. Want hier zijn dan ook massa’s sportieve activiteiten te doen.

En nog meer goed nieuws? Veel van die sportieve activiteiten kan je vanuit ons domein reserveren.

Wandelen in Occitanie

Wat is er heerlijker dan ’s ochtends je wandelschoenen aan te trekken en na een stevig ontbijt eropuit te trekken in een overweldigende natuur?

Bij ons vind je eindeloze wandelroutes die je door verschillende landschappen brengen met telkens weer andere fauna en flora. Er starten en eindigen ook enkele routes in Le Silence du Midi. Alle stafkaarten en beschrijvingen zijn gratis te verkrijgen op ons domein.

Mountainbiken in de Midi-Pyrenees

Of hou je liever van pittig pedaalwerk? In onze streek vind je ook tal van mountainbikeroutes (VTT) in verschillende categorieën. Maar opgepast, dit zijn de Midi-Pyreneeën… een goede conditie is dus wel vereist.

Op ons domein kan je alvast onze kwalitatieve mountainbikes huren en van de fietsroutes hebben we uitgestippelde kaarten voor jou ter beschikking.

Watersport in de Languedoc-Roussillion

In onze regio vind je zwemmeren, visvijvers en zwembaden. Maar ook de Middellandse Zee bereik je al na twee uurtjes rijden. Hou je van sportieve activiteiten op en rond het water?

Beleef avontuur en actie!

Maar ook avontuurlijke types kunnen hier onvergetelijke ervaringen opdoen. Op de grond en ook in de lucht!

Sportieve activiteiten: recreatief

Of je kan het wat rustiger aan doen. Dit zijn de recreatieve, maar nog steeds sportieve activiteiten:

Wintersport in de Pyreneeën

Uiteraard! Wie bergen zegt, denkt meteen ook aan sportieve activiteiten in de winter. Ons domein ligt in het skiseizoen dan ook heerlijk bedolven onder een dik pak sneeuw.

In het dorp naast ons vind je het skistation van Camurac waar je je helemaal kan uitleven:

  • skiën
  • langlaufen
  • raquettes

Bij Le Silence du Midi laten we jou in alle vrijheid van je vakantie genieten. En wij helpen je graag waar je ons nodig hebt! Kom zelf de gemoedelijkheid van ons domein ontdekken.

Reserveer nu alvast je vakantie vol sportieve activiteiten in het zuiden van Frankrijk of contacteer ons gerust als je nog specifieke vragen hebt.